Skip to main content
Deborah Beukema Homeopathie is voor iedereen in Barendrecht.

Over homeopathie

Begin 19e eeuw waren er kritische geluiden te horen over het medisch handelen van die tijd. Een van de grootste critici was de Duitse arts en chemicus, Samuel Hahnemann (1755-1843). Hij ontdekte dat een stof (mineraal, plant of dierlijk product) na inname bepaalde verschijnselen teweeg kan brengen. Als een ziek mens kenmerken vertoont die lijken op diezelfde verschijnselen, kan toediening van deze stof in verdunde vorm en d.m.v. schudslagen juist genezing geven. Deze stof werkt dan als prikkel voor de verstoorde vitaliteit van de mens. Hahnemann noemde het ‘Similia Similibus Curentur’: Het gelijke kan het gelijksoortige genezen.

Klassieke homeopathie is een natuurlijke geneeswijze. De homeopathische geneeskunst spreekt het zelfgenezend vermogen aan. Op die manier kan de oorzaak van ziekte en klachten worden aangepakt en wordt langdurige genezing bevorderd.

Bij Klassieke Homeopathie schrijft de homeopaat een middel voor dat niet alleen gekozen is op uw klacht of ziekte maar dat ook passend is bij u als persoon.